Om man är nybörjare på träning så kan det vara enklare om man får tips och råd på hur man ska komma igång på bästa sätt, därför kommer vi att gå igenom detta här nedan.

Första gångerna på gymmet – tips

Om du tränar på gym så finns det många saker som är viktiga att tänka på för dig som är nybörjare. Här kommer du att få tips och trix på hur du kommer igång på bästa sätt.

1. Lär känna gymmet

Det första som du bör göra är att lära känna ditt gym, ta reda på var alla maskiner finns och hur maskinerna fungerar. För att lättast ta reda på var maskinerna finns och hur de fungerar så kan du ta hjälp från någon i personalen på gymmet.

2. Prata med en instruktör

Ett av de bästa tipsen för dig som är nybörjare är att prata med en så kallad instruktör. En instruktör är lite som en personlig tränare. Instruktören kan hjälpa dig att ta fram ett träningsschema som du kan följa för att enklare komma igång. Instruktören kan även visa dig hur alla maskiner fungerar.

3. Starta med väldigt lätta vikter

När du väl ska komma igång och göra ditt första träningspass så är det viktigt att du börjar med de allra lättaste vikterna för just dig och din kropp. Du behöver självklart inte börja med ett kilo utan du kan börja med en vikt som är lätt för just dig men ändå är lite utmanande vid många reps. Om du behöver hjälp med vilken vikt som passar dig i början så kan du prata med en instruktör eller personlig tränare.

4. Stretcha efter varje träningspass

Stretching är alltid viktigt, speciellt när du tränar på gym, men det är extra viktigt i början. Om du inte stretchar efter dina träningspass så riskerar du att få fruktansvärd långdragen träningsvärk och faktum är faktiskt att dina muskler och leder kan ta skada av att du inte har stretchat. Stretching är alltså speciellt viktigt i början eftersom kroppen är ovan vid den träning som du precis har utfört. Du behöver självklart inte stretcha hur länge som helst, det räcker gott och väl att stretcha i tio minuter.