Många människor anser att det är svårare att träna på gym och att man utmanar sig mer där, men det tycker inte vi stämmer riktigt. Hemma så får du utmaningen att du är ensam och måste hitta på övningar på egen hand, och du kan faktiskt utmana dig minst lika bra hemma som på ett gym. Här kommer du få några tips på träning hemma.

1. Välj vilken träningsform du vill köra

Det första du bör göra är att fundera över vilken slags träningsform du vill utföra – vill du gå raska promenader, springa eller träna med vikter?

2. Börja lätt

Även du som tränar hemma måste tänka på att börja lätt. Om du väljer att springa till exempel, så kan du inte starta första dagen med att springa en mil. Det bästa du kan göra för att komma igång med löpning är att köra små och korta intervaller. Om du tränar med vikter hemma så tar du den lättaste vikten som du har och ökar sedan vikten när du har gjort några träningspass.

3. Ta hjälp av onlinecoachning

Du som tränar hemma har inte en massa träningsexperter runt dig som de som tränar på gym kanske har. Därför tycker vi att det är bra att ta kontakt med en onlinecoach som kan hjälpa dig att komma igång med din träning och som även kan hjälpa dig att utvecklas.

4. Träna inte varje dag

Om du väljer att köra hårda löpningspass eller hårda styrketräningspass så rekommenderar vi dig inte att träna varje dag, kroppen behöver nämligen få återhämta sig emellanåt. På dina vilodagar kan du till exempel ta en lugn promenad.