Att träna hemma kan för många kännas svårt, speciellt för de som är vana att träna på gym men som av någon anledning inte kan göra det just nu. Men faktum är att det faktiskt går att utföra de allra flesta övningarna som du kan utföra på ett gym hemma. Här kommer du att få tips på hur du kommer i gång med ditt eget hemmagym.

1. Införskaffa fria vikter

Det första du bör göra är att införskaffa dig ett par fria vikter. Fria vikter är bäst då du kan utföra relativt många övningar med endast hantlar. Om du även skaffar dig en skivstång så kan du faktiskt göra näst intill alla övningar som du kan göra på ett vanligt gym.

2. Planera var du ska ha ditt hemmagym

Något av de första du ska göra för att komma igång med ditt hemmagym är att planera var du vill ha det. Du kanske vill ha det i garaget eller i tvättstugan?

3. Införskaffa maskiner

I vissa fall kan det vara bra att ha maskiner, men detta är, som du ser, inte högst upp på listan då det inte är det viktigaste när det kommer till hemmaträning.

4. Följ ett träningsschema

Att följa ett träningsschema när du tränar hemma är riktigt bra för att behålla motivationen på topp och även för att veta vilka övningar som du faktiskt kan utföra på egen hand hemma.

5. Använd naturen som konditionsmaskin

Ett tips är att använda naturen som en konditionsmaskin. Du behöver faktiskt inte ha ett löpband för att kunna springa, det går minst lika bra att springa i naturen eller använda dig av en trappa för att köra trappintervaller.