Nu får det vara nog! - MADELINN: PERSONLIG TRÄNARE
Madelinn Fernandez - Personlig tränare med bas i Hornstull
bootcamp hornstull, personlig tränare södermalm, totalkropp, madelinn fernandez, tauff, pt stockholm, personlig tränare stockholm
3030
single,single-post,postid-3030,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.6.2,vc_responsive
 

Nu får det vara nog!

18 Mar Nu får det vara nog!

Det har faktiskt gått till en gräns nu. Bägaren har runnit över, båtten är nådd. YTLIGHETEN. Nu tänker i alla fall jag som tränare, idrottare och människa slänga näven i bordet och skrika SLUTA!!!! Vad är det som har hänt med oss människor och det här ständiga bekräftelsebehovet…? Jag förstår det inte och jag ogillar det starkt. Självklart förstår jag att varje människa behöver bli sedd, omtyckt, osv men när slutade vi prata med varandra och när började detta stiga oss åt huvudet och basuneras ut via sociala medier i en ständig ström?

VARJE dag dyker de upp där på instagram, facebook, i bloggar som jag tidigare kikade in på då och då för inspiration och nyfikenhet. Det är magrutor som ska visas, biceps som ska flexas och näst intill nakna kroppar som ska exponeras för x antal likes. Och jag undrar varför? Särskilt alla ni som precis som jag jobbar med träning och hälsa. Att skriva “god morgon sexpack” och lägga upp en bild på sin spända mage på facebook får mig inte bara att må fysiskt illa utan mest bli förbannad och irriterad över hur DE kan vara så dumma och framför allt oansvariga? Vet dom hur många följare dom har på sin sida? Hur många som har just dom som förebild? Som tror att lyckan sitter i det där sexpacket…? (Att det sk sexpacket är något vi alla har välsignats med men få av oss har synligt då det är mer än normalt att det döljs av skinn och fett, som sig bör, är en helt annan historia). Detta gör mig så ledsen. Att människor som ska utstråla hälsa och sundhet propsar på att lägga ut den ena bilden efter den andra på olika vältrimmade kroppsdelar, mat som i bästa fall skulle räcka för en 3-årings aptit och tagga sina bilder med #aldrigvila och #strongisthenewskinny.

Vet ni hur många tjejer (ja det är fram för allt tjejer som jag upplever det här hos) som jag träffar varje vecka som mår otroligt dåligt för sina kroppar? Många, alldeles för många. Otroligt begåvade, smarta, vackra, ambitiösa tjejer som dessvärre har fått för sig att lyckan sitter i ett sexpack. Eller att aldrig vila. Eller att äta så lite som möjligt. Tro mig – dom är allt annat än lyckliga. Många äter antidepressiva tabletter, många har eller har haft olika typer av ätstörningar. Många är i princip livrädda för att gå in på ett gym för dom känner sig så pass obekväma med sig själva och sina kroppar att gå in dit inte ens är ett alternativ. Sorgligt…

Så vad kan man då göra? Dom här orden kommer nog inte räcka, inte ens om jag skriver att ni alla är fantastiska, att era kroppar är så mycket mer värda och att livet är alldeles för kort för att slösas bort på att inte njuta av mat, vänner, familj och allt annat livet har att erbjuda. Men om det här når fram till EN person är det värt det. EN person som kanske kastar LCHF-boken i soporna och tar bort sina sk “vänner” på facebook som inte gör annat än att hetsar om hur brutalt dagens träningspass varit. EN person som kanske vågar sig till ett av mina träningspass där vi kör för att det är roligt, där man får vara som man är, där man får misslyckas, där inget spelar roll mer än att man är med och leker, skrattar – HAR KUL. Då har det här lilla faktiskt gjort skillnad och varit ovärdeligt…

Jag tror verkligen på att det finns en träningsform som passar alla. Om det är klättra i berg, ta långpromenader, cykla, yoga, dansa tango eller boxas spelar ingen roll. Det viktiga är att man gillar det man gör och gör det med hjärtat.
Jag tror inte heller på några mirakeldieter, jag tror på att äta riktig, hemlagad mat på goda, näringsrika råvaror. Alltid lagad med kärlek.
Jag tror också på gemenskap, att vi alla behöver omtanke, kärlek och uppmärksamhet. Och jag tror att den bekräftelsen kommer till oss när vi minst anar det från en vän, en förbipasserande på gatan, en fotbollstränare, han i kassan på Ica eller en syster. Jag tror inte på att jaga den hysteriskt via sociala medier eller andra forum där den skapar mer stress, ångest och ouppnåliga ideal.

Missförstå mig rätt, jag ser gärna bilder på instagram där glada, starka personligheter gör sin bästa hulken-pose i grupp efter ett svettigt träningspass och jag testar gärna din hemgjorda müsli eller äppelpaj du lagt ut på bloggen – gränsen är hårfin. Men för mig syns det ganska tydligt vad som är gjort med glimten i ögat, vad som är gjort av genuin stolthet och styrka, vad som är gjort med kärlek. Och för mig är det var allt det här handlar om, kärlek eller bristen på kärlek. Kan vi ändra på den här trenden och låta kärlek dominera?

109 Comments
 • Nenne
  Posted at 08:20h, 18 March

  Kloka ord! Håller helt med. Jag delar på fejjan!

  Kram kusin o ha en bra dag!

 • Trude
  Posted at 09:06h, 18 March

  Halleluja!! Endelig;) jobbet innen trening i 20 år men er så lei av dette muskel og diett- puke or die pratet at jeg blir helt kvalm!!! Takk til deg som sier noe!!

 • Josefine
  Posted at 10:06h, 18 March

  WORD! WORD sister! Nu tar vi tillbaka! Träning ska vara roligt!

 • Malin
  Posted at 10:11h, 18 March

  Himla bra skrivet!

 • Jenny Durèn
  Posted at 11:17h, 18 March

  Så jäkla rätt du har… Nu får det fan va nog.. Lev livet för fasiken, du behöver ju inte bli fet för det. Ät hälsosamt, träna i den mån du hinner. Njut, umgås älska. Mycket bra skrivit. Power!!

 • Jamina Gatti
  Posted at 11:51h, 18 March

  Go Madelinn! Tack för dina ord, kloka du!

 • Louise
  Posted at 11:55h, 18 March

  Fantastiskt skrivet det här är det bästa jag läst på länge!

 • Lina
  Posted at 12:01h, 18 March

  Sjukt bra skrivit!!

 • Mickan
  Posted at 12:04h, 18 March

  TACK!! för att du sätter ord på min tankar… Satt och fundera länge och väl igårkväll om jag skulle göra en revolt på Facebook eller Instagram (har iofs städat undan tramsiga vänner) men jag fick inte ur mig orden jag ville ha sagt.

  Jag kan som tjej tycka att det är svårt att hitta riktiga inspirationer på säg Instagram, ur ett genusperspektiv blir det en nål i en myrstack. För även om killar också gärna verkar vilja visa halva könet för att få likes så upplever jag också precis som du att tjejer är beredda att göra vad som helst för att få följare… Om man dessutom söker på youtube efter inspiration män som tränar vs tjejer som tränar så skiljer sig videoklippen sig enorm. Tjejklippen är mer porr än vad det är träning. Inte för att porr är det värsta tänkbara utan bara vad det sänder för signaler till unga tjejer om hur man värderas genom sin rumpa och tuttar… Noll fokus på hårt slit, bra kost och träning. Oj nu spåra min kommentar ur men återigen TACK!! /M

 • Anna
  Posted at 12:05h, 18 March

  Jaaaa!! Så glad blir jag av dina ord!! Jag känner precis likadant. Och det är precis detta budskap jag varje vecka på mina mamma/barn klasser jobbar med att få fram! Släppa alla ytterligheter och istället fokusera på hur härligt det är att känna sig “stark” inifrån och ut utan fokus på utseende!
  Blir så varm i hjärtat av att du tog upp detta och skrev om det! Tack!!

 • Ewa
  Posted at 12:09h, 18 March

  Amen på det!
  Så bra skrivet, vi lever i en skrämmande tid och har i allra högsta grad ett samhällsansvar att stoppa denna kroppsfixering och hysteri kring träning, träning ska vara skoj, nyttig och utföras säkert inte ett måste för att andra ska se eller för att kroppen måste se ut på ett visst sätt.

  Som sagt bra skrivet!

 • Hans
  Posted at 12:18h, 18 March

  Hej Madelinn,
  Superbra inlägg tycker jag! Jobbar deltid som PT och ser och hör mkt som jag kan relatera till ditt blogginlägg. Har givetvis varit där själv men har efter många år av självransakan och utvärdering hittat nya och andra motivationshöjande värden med träningen.
  Så fortsätt skriva om ämnet som jag tror berör väldigt många.
  vänigen
  Hans Mebius

 • Martin Alexandersson
  Posted at 12:57h, 18 March

  GRYMT BRA SKRIVET OCH KAN BARA HÅLLA MED!!!

 • Viola
  Posted at 13:09h, 18 March

  Så himla bra skrivet! Kan inte annat än hålla med dig!!

 • Icka
  Posted at 13:10h, 18 March

  Wow, tack för ett fantastiskt inlägg. Sitter här med tårar i ögonen och varm i hjärtat. Kram på dig

 • Helena
  Posted at 13:25h, 18 March

  Mycket bra skrivet! Precis så är det, alla vill ha bekräftelse. Tyvärr blir det så fel då man precis som du säger ger en fel och skev bild till alla följare.

  All kärlek till dig! ❤️

 • Roger
  Posted at 14:19h, 18 March

  Madde det var några läsvärda rader! Du har satt fingret på något som jag tror är oerhört svårt, vilket du ju oxå beskriver, hoppas att folk förstår din poäng. Jag menar det du skriver om att det är inte de skrivna orden eller bilden utan att anledningen till varför man lägger upp saker o ting! Bra rutet Madde, hoppas att du har väckt en seriös dialog i ämnet!
  Kram!

 • Camilla
  Posted at 14:25h, 18 March

  Wow så bra skrivet,stämmer så väl in på dagens
  samhälle.. Viktigare att få “likes”på Fb än att
  kunna säga hej eller ge ett leende till en med människa.
  För den personen som får den kvittensen kan de va skillnad på liv och död.. (Nu va jag kanske lite drastisk)

  Respekt

 • Ida
  Posted at 14:39h, 18 March

  Amen sister!

 • Ann Haupt
  Posted at 15:06h, 18 March

  Du är en riktigt bra förebild för alla tjejer. Tack för att du tog dig “ton” Håller med dig i allt du skriver.

 • Erica Fosse
  Posted at 15:21h, 18 March

  TACK! Det förebilder som dig jag vill se min åttaåriga dotters framtid vara kantad med. Tack ur djupet av mitt hjärta!

 • Kloka ord.. » Josefin Brander
  Posted at 15:49h, 18 March

  […] Läsvärt!  This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink. ← ♥ […]

 • Johanna
  Posted at 16:16h, 18 March

  Underbart skrivet! Du har lyckats att nå mig, få mig att strunta i alls dessa dieter för att snabbast möjligen gå ner i vikt. Jag är säker på att du lyckades nå fram till fler.

 • Erica
  Posted at 16:30h, 18 March

  http://erviluca.com/2014/03/17/dodstrott-pa-overflodskilon-erviluca/

  Jag håller helt med! Och jag är ändå en medelålders kvinna (som dessutom är utbildad terapeut!). Tänk då på alla unga tjejer (och killar) med dessa krav som blir till stress och illamående! Usch!

 • annelie
  Posted at 16:52h, 18 March

  Nått fram till mig men svårt att våga göra nått för att det är kul när man matas med dieter,fitness/tränings bilder med mer som gör att det dåliga självförtroende får en ny boost av hur “misslyckad” man är. All beröm till dig att du vågar ta upp ämnet :)

 • Susanne Öberg
  Posted at 17:05h, 18 March

  Vad SUNT skrivet!!! Blir glad ända in i själen när jag läser ditt inlägg. Tack!♥ Ska hem o läsa upp det för min tonårsdotter o även dela på fb så att det når ut till fler. Heja Dig!! ;-D

 • Jessica
  Posted at 17:29h, 18 March

  Riktigt bra skrivet!!!! Det har gått till överdrift allt,,, jag tycker det är kul att träna och mår bra av det inte för att någon annan tycker så….och jag vet hur många som mår dåligt över sina kroppar och stressas över hur man ska se ut och det är inte rätt och tyvärr går det väldigt långt ner i åldrarna… så det behövs fler som du som vågar säga ifrån!!!

 • Jakob Richloow
  Posted at 17:47h, 18 March

  Bra rutet, håller med!
  /J

 • Angela
  Posted at 18:03h, 18 March

  Så bra skrivet!! Heja dig och fortsätt sprida dina tanka och budskap!! Att ha roligt tillsammans i en härlig gemenskap med rörelse/träning är vad alla behöver oavsett hur du ser ut :-) Mer glädje, gemenskap och kärlek till alla!! Kram från mig <3

 • Annica
  Posted at 18:42h, 18 March

  TACK!!
  Inspirerande ord som ger lite styrka att kanske våga/orka ta tag i en träning som behövs för att orka och hålla i jobb och vardag.
  Jag har flera i mitt flöde sedan högskolan som är verksamma inom Bodyfitness och dyl med de där bilderna du beskriver. Och jag får ont i magen bara jag ser dem. Tittar på min egen mage som är så långt ifrån den där sexpacken de nästan dagligen visar upp. Magen, och kroppen, med några kilon för mycket som skulle behövas gå ner för hälsans skull. Och för självförtroendet. Med en äs i bagaget vill jag inte gå någon mirakeldiet och mitt förhållande till mat är aldrig normalt. Det är allt eller inget, supernyttigt eller bara skit.

  Jag tackar dig för orden som ger inspiration, att träning ska vara roligt och motiverande. Inte ett tvång och måste för att nå den där sexpacken som jag aldrig kommer få. Det inser jag, men bilderna jag dagligen får i mitt flöde, dieter, extrema gymövningar för en Svensson som bara vill vara hälsosam inspirerar inte. De får mig att må ännu sämre över mig själv, får mig att känna mig dålig för att jag inte har samma motivation som dem. Även om min motivation, och främsta träning, ligger i stallet och ridningen så får jag dåligt samvete när jag ser dem slita på gymmet. För att jag inte gör samma sak.

  Så TACK för att du belyste att jag inte behöver ha dåligt samvete. Att min träning och mina mål inte behöver vara extrema för att vara tillräckliga. TACK.

 • Noomie
  Posted at 18:47h, 18 March

  Har länge funderat på detta och diskuterade det senast idag med en stallkompis. ‘Mår man bättre bara för att man ser ut som alla andra tycker att man ‘ska’ se ut?’ frågade vi oss. Jag är en av de som är lättpåverkad och kan må dåligt fär att jag inte gör just det, jag ser inte ut som man ‘ska’ se ut. Det tär mer på en psykiskt än va man kan tro.

  Jag vill bara säga tack, tack för att Du kunde sätta ord på mina tankar. Tack för att Du tar det där första steget som krävs för att göra något åt detta. Kunde inte skrivit det bättre själv.

 • Tessan Stenberg
  Posted at 19:44h, 18 March

  Hejsan
  Vill bara skriva att detta va absolut det bästa jag läst på sååå jäkla länge.
  Har länge jagat efter några kilo mindre,smalare kropp snyggare rumpa mm
  Har provat ALLT löpning spinning workaout simning och mängder av andra aktiviteter.
  Men nu har jag äntligen hittat något jag brinner för Sh’bam och jag bara älskar det :)
  Kram Tess

 • Madeleine
  Posted at 20:05h, 18 March

  Tack! Verkligen TACK!
  För precis allt du skrev.
  Jag ska göra vad jag kan för att sprida detta vidare!
  Hoppas att fler gör detsamma!
  Det behövs fler som du.

 • Elin
  Posted at 20:06h, 18 March

  Tack och Amen! Jag håller med dig till fullo! Det värmer i ett instruktörshjärta att läsa detta… Att det är fler som är trötta på detta. Man undrar om den socialamedier-eran har ätit upp allt vad integritet, ödmjukhet och eftertanke heter. Sorgligt men sant! Jag är glad över ditt blogginlägg, och som du skriver: om en enda person läser detta och tänker om så har du lyckats! You Rock! Med vänlig hälsning, Elin

 • Anna
  Posted at 20:15h, 18 March

  Håller helt med!! Jag är nog en av dom dom mår dåligt över min kropp. Födde min son för snart 3 år sen och fick svåra foglossningsbesvär som finns ff. Och de är ingen ursäkt att inte träna man kan träna bara man gör de på rätt sätt och bygger upp bäckenet och stärker de. Men har inte fått så mycket hjälp alls och känner mig så ensam. Skulle vilja komma ingång och träna. Kändes kul att du skrev att man får misslyckas för i dagens samhälle känns de inte som man får de. Skulle vart kul att träna med dig och få lite hjälp med lite hängmage och regäla kärlekshandtag. Jag var en gång jätte smal och alla trodde jag hade anorexia men de hade jag inte och nu vill jag inte vara så smal men gå ner några kilo och få bort häng magen som inte är så mycket och mina kärlekshandtag. Men bäckenet som sagt och rätt hjälp!! Bra läsning:) Med vänlig hälsning, Anna

 • Matilda
  Posted at 20:43h, 18 March

  Åh vad du är bra, och ÅH vad jag behövde läsa det där! Du behövs verkligen som står upp för tjejers välmående och hälsa! Framförallt unga tjejer mår så dåligt idag, möter dem dagligen i mitt jobb. Jag ska se till att några av dem läser det här och hoppas på kedjereaktion och
  revolution!

 • Stefan Waltersson
  Posted at 21:18h, 18 March

  Väldigt bra skrivet. Träning ska vara roligt och få oss att må bra. :-)

 • Anna
  Posted at 21:26h, 18 March

  Såå fantastiskt bra skrivet !!!

 • Ta ditt sociala ansvar – jessica claren
  Posted at 21:33h, 18 March

  […] underbara kollega och team mate Madelinn skrev idag ett inlägg som har delats och delats på Facebook. Om att vi som jobbar med träning […]

 • Jimmy
  Posted at 21:42h, 18 March

  Vilket fantastiskt sant inlägg. Kunde inte hålla med mer. Det är en hårfin, men ändock ack så tydlig gräns mellan vad som är roligt och inspirerande, och vad som enbart är en skymf. Tummen upp för dig!

 • Johan
  Posted at 21:51h, 18 March

  Hej!
  Bra inlägg, som jag hittade via en klätterkompis.
  Träning skall alltid vara kul, även om det är ett yrke.
  Som det är för både dig och mig.
  Ha en bra dag.
  Johan

 • Micke Kullander
  Posted at 21:51h, 18 March

  Mycket bra skrivet!!

 • Björn
  Posted at 21:56h, 18 March

  Äntligen nån som skrev det så många tänker…tack

 • Ellinor
  Posted at 22:01h, 18 March

  Så mycket sanning i de hela! Grymt skrivet!!!

 • Jenny
  Posted at 22:06h, 18 March

  Så bra skrivet. Kan inte annat än att hålla med!

 • Lukas Smas
  Posted at 22:30h, 18 March

  Bra skrivet Madde! Fortsätt med ditt inspirerande arbete och stort tack för ditt engagemang på nätet och under träning.

 • Julia
  Posted at 22:35h, 18 March

  Klokt skrivet :)

 • VP
  Posted at 22:58h, 18 March

  Förstår din frustration över folk som hetsar med hälsa. Tycker dock det finns en tendens till I-landsproblem i just denna fråga. Visst, så kallade skadliga ideal är inget som en ung eller äldre person behöver exponeras och påverkas av. Men att skryta om sin (förhoppningsvis sunda) och tränade kropp är ju ungefär lika skadligt som att skryta om sin examen, karriär eller sina utmärkta betyg. I det finns ju också en sjuk press på personerna som måste presetera. Detta leder ju också till ökade förväntningar och strukturer som sätter press på andra i dess närhet, precis som fenomenet du beskriver. Förstår du hur jag menar? Jag skulle snarare säga att träningstrenden på ett sätt är positiv, där träning och hälsa lyfts fram som krediterande aktiviteter hos allmänheten.

  Tränade kroppar är ju för det första något positivt som i grund och botten kommunicerar “bra värden” och får andra ungdomar att sträva efter sunt leverne. Detta till skillnad från när stora bloggare med kirurgi förändrar sina kroppar till extremer- där budskapet innebär att personen i fråga måste operera kroppen till det bättre – då hen inte duger som hen är.

  Populärkultur, särskillt reklam, serier, filmer och spel har ju alltid kommunicerat dessa ideal. Saken som är annorlunda nu – och vad som kan verka som en ökad trend inom just denna hälsohets – är ju snarare att vi ‘vanliga människor’ har egna kanaler att sprida hur vi lever. Hälsohetsen har ju alltid funnits, den kommer bara i olika former med åren.

  Stay ripped. Skoja.

 • Laban
  Posted at 23:03h, 18 March

  Hallelujah! Mer av det här! Kärlek ska visas och komma tillbaka starkare än någonsin.

  Tack för ditt inlägg!

 • Abby J Bengtsson
  Posted at 23:08h, 18 March

  Du nådde mig iaf. Tack för grymma, starka och inspirerande ord!

 • Robert Philipsson
  Posted at 23:51h, 18 March

  Huvudet på spiken…träning o välbefinnande handlar idag om hur du ser ut, inte vad du klarar av, synd, då träning är just förberedelse inför något…inte bekräftelse..av dina fysiska företräden..

 • Annicka
  Posted at 04:22h, 19 March

  Strålande!
  Bra att just en tjej som du lyfter detta!
  Tack!

 • Kajsa
  Posted at 04:54h, 19 March

  Du gjorde min morgon, tack 😀

 • gitte
  Posted at 06:17h, 19 March

  ÄNTLIGEN, ngn mer dom reflekterar och jätte bra skrivet

 • gitte
  Posted at 06:18h, 19 March

  ÄNTLIGEN, ngn mer som reflekterar och jätte bra skrivet

 • Åsa Klint
  Posted at 06:39h, 19 March

  Underbart skrivet:)))

 • Pernilla
  Posted at 07:21h, 19 March

  Fantastiskt bra skrivet!! Blir glad i hela kroppen!!!

 • Martin
  Posted at 07:47h, 19 March

  Tummen upp!!:)

 • christinarinaldo
  Posted at 08:04h, 19 March

  du gjorde min morgon du gjorde min dag. Tack för dom orden, dom behövs i en värld som vår. Hoppas alla unga läser detta. Kram .

 • AnnikaRG
  Posted at 09:22h, 19 March

  Jo håller med dig rent generellt. Men sen finns det en människa, en kvinna som varit överviktig precis som jag och som tog tjuren i hornen och ändrade kosten, ändrade livsstilen och började träna. Och ja slet som ett djur. Men hon lyckades, och ja hon tar selfies ibland och visar sitt nya jag. Men så har hon gjort en viktresa på över 30 kilo, och henne beundrar jag, för jag vet vilken sjuhelvetes resa hon gjort. Och nu är hon lika vacker på utsidan som hon alltid varit på insidan.

 • Pernilla
  Posted at 09:57h, 19 March

  Herregud va bra! Känner precis likadant. Jag vill träna för att det är roligt, inte för att man ska det för att passa in. Jag vill äta godis på en tisdag för att jag känner för det utan att skämma ögonen ur mig när jag stå i kön på Ica med min godispåse. Jag vill ha pasta och sås i min lunchlåda när jag känner för det utan att få dömmande blickar.
  Vafasen man ska göra det man mår bra utav, inte vad man tror att alla andra vill. Jag tänker gå min väg!

 • Stefan Lindblad
  Posted at 10:32h, 19 March

  Bra skrivet.
  Det får mig att tänka på när jag gick och tog en lunch och servicen ropade ut “En LCHF!”. Det lät inte alls gott. Hade varit mycket trevligare om de sagt rättens egentliga namn och vad det var för något.

 • Anette Svinghammar
  Posted at 10:49h, 19 March

  Fantastiskt bra!!

 • Kambiando
  Posted at 11:06h, 19 March

  Kanonbra skrivet, håller med på varenda punkt!

  Det känns nästan som att en förändring är på gång. Fler har börjat sprida ett budskap om träning och hälsa som något härligt, kul och sunt med syftet att må bättre! Håller tummar och tår för att fler hakar på! :)

  //Hannah på Kambiando

 • Marcus
  Posted at 11:42h, 19 March

  Superbra skrivet, vad skönt med lite vettiga grejer bland allt trams. Tror dock folk kommer tröttna och börja backa bandet igen, så är det alltid med sånt här. Det tar bara lite tid men sen når det sin peak och man börjar automatiskt finna något bättre…

 • Anna
  Posted at 12:21h, 19 March

  Bra skrivet! Tror vi är många som älskar att träna och äta bra men stör oss på den där hysterin som du beskriver. Keep up the good work!

 • Mie
  Posted at 13:24h, 19 March

  Jaa äntligen. Så bra skrivet!

 • Eva
  Posted at 13:52h, 19 March

  Tack för kloka ord! Håller med dig i det budskap du förmedlar kring vad som egentligen är viktigt!

  Dock skulle jag önska att någon Personlig Tränare där ute med sunda värderingar, t.ex du, skulle sluta klanka ner på LCHF som någon ytlig, korkad trend. I viss mån har du säkert rätt, då det säkert finns många som hakar på trender bara för att. Men det finns många seriösa, jag ränar mig själv till dem, som väljer LCHF för att må bra, för att orka, för att ha en fungerande mage, slippa blodsockerfall och “paltkoma” efter lunchen OCH har alldeles utmärkta blodvärden mm efter snart fyra år med denna kost. För mig/oss är det ingen “diet”, det är en livsstil! Så, snälla, sluta värdera, i detta fall, mitt val av livsstil som något som bör “slängas ut”.

  Jag kommer, som du, att fortsätta kämpa för sunda värderingar då det kommer till kroppsideal mm. och stärka sälvkänslan hos unga tjejer. Fortsätt kämpa!

 • Sussane
  Posted at 14:31h, 19 March

  Så bra och sant. Tack.

 • Maddelutt
  Posted at 15:41h, 19 March

  Wow! Så himla bra skrivet o vilka kloka ord. Jag håller med, det har spårat ur för länge sen & vi behöver ändra på vårt sätt att se på oss själva!. Vart kommer annars nästa generation att ta vägen?

 • Andre
  Posted at 15:59h, 19 March

  Word!! Håller helt med!

 • Dan
  Posted at 16:03h, 19 March

  Förhelvete det bästa blogginlägget jag någonsin läst! wow!!

 • Rikard Isacsson
  Posted at 16:05h, 19 March

  Så det är inte själva bilderna du stör dig på utan själva textformuleringarna som hör till bilden?

  Om jag förstått det rätt så vill du inte se bilder på folk som “skryter” utan mer folk som “uppskattar konststycket” i att ha en kropp som de är stolta över.

  Jag tror gränsen mellan dessa är hårfin. Ungefär som när “vanliga” religiösa klagar på fundamentalister. Jag tror du måste se ditt eget ansvar i hela processen också. D.v.s. acceptera att det finns folk i hela spektrumet.

  Men jag förstår dig att du stör dig på “spännis”-bilder. Jag kan också göra det ibland, men jag försöker avskriva de på samma sätt som folk som fyller kommentarsfält med oproduktiva kommentarar eller laddar upp bilder på sina katter och underliv.

  Internet består till stor del av brus. Det är något som alltid funnits och som inte kommer försvinna så länge man inte inför internet-körkort (vilket skulle motverka hela poängen med internet).

 • Anna
  Posted at 18:00h, 19 March

  Sund inställning! Det finns hopp :)

 • Claudia Monti
  Posted at 18:10h, 19 March

  Bra skrivet!

 • Claudia Monti
  Posted at 18:10h, 19 March

  Bra skrivet!

 • Linda Assarsson
  Posted at 18:55h, 19 March

  Håller med dig, bra skrivet :)

 • Johanna
  Posted at 19:27h, 19 March

  Äntligen!! Tack för ett grymt inlägg❤️ Jobbar själv som instruktör och står framför alla dessa tjejer varje vecka som tvivlar på sig själv och sin kropp. Jag försöker verkligen sprida träningsglädje och berätta för dom här tjejerna (och killarna) att vi tränar för att MÅ BRA och stärka kroppen! Det är svårt att nå fram och göra skillnad i dagens fixerade och ytliga samhälle, men kanske inspirerar jag några av dom där vackra människorna som vecka efter vecka kommer och sliter tillsammans med mig❤️ Och att du gör det är jag helt övertygad om! Kram Johanna

 • Ewa Åhlen
  Posted at 19:51h, 19 March

  Ja,,så kom det äntligen, ett inlägg mot denna hysteri. Så många ungdommar som fått en sned bild av vad livet går ut på, dessvärre inte bara ungdommar!
  Jag tror att media har ett stort ansvar i detta,,alla dessa skönhetstips , så ska du vara för att duga.
  Lev som om du har en dag kvar, njut men med tanken på att må bra och ät gott. Alla har vi våra olika kroppar och ska va stolta över den. Alla kan inte se likadana ut, å att vara trådsmal (som jag var i 50 år) är kanske ingen lycka för många. Stå på ER å njut av livet.

 • Malin
  Posted at 19:53h, 19 March

  Gud vad skönt! En person som lever i hälsovärlden men ändå kan ha kritiska ögon till detta med #fitspo #flagom #aldrigvila och vad det nu är för hastaggs som finns. Inspriation är en sak, precis som du säger, och bekräftelsebehov är en helt annan.

  Jag har aldrig tidigare mått dåligt över min kropp, trots att jag har trivselkilon över mina muskler, men jag har muskler! 70 kg på 165 cm blir lite mjukare än 55kg. Så för ett år sedan hittade jag alla dessa hashtaggs och har sedan dess fått ideér i stil med “vågar inte duscha på gymmet, jag är ful” och “kan hon gå ner 35 kg och sen vinna “fitnesswhatever” så kan jag gå ner 10″. Efter att ha läst denna så tog jag bort både instagram och tumbler från mobilen. Jag behöver en månad där jag inte kan se allt det där så lätt.

  Redan för ca två veckor sedan började jag se mig omkring på gymmet – det finns massor med fantastiskt vackra människor utan kameramobiler! De har ett leende och ett glow man bara kan få när man trivs med sig själv och är stolt över att de tar hand om sin kropp. Troligen lever de även utan den ångest jag antar finns med när man delar en gym-selfie på facebook, och inte får en enda like på hela 10 minuter. (världen måste ha glömt att de finns!) Och de ser ut ungefär som jag, dessa vackra människor. Imorgon tänker jag duscha på gymmet för första gången på ett år!

 • Josefin
  Posted at 21:14h, 19 March

  Guuuud vad inspirerande!!!!

  Tack!

 • Oskar
  Posted at 21:31h, 19 March

  Tack Madelinn, du slår huvudet på tusen spikar. Vill se detta delas på alla sociala medier som finns. Du är bra och behövs i den här branschen.

 • Irene
  Posted at 23:05h, 19 March

  Äntligen

 • hilda
  Posted at 00:03h, 20 March

  Jag blir så varm i hjärtat när jag läser saker som detta.
  Jag är glad att du finns och att just du är framgångsrik och att människor lyssnar på dig.

  Det skapas en problematik när ohälsa utger sig för att vara hälsa eftersom att det gör att ohälsan blir svårare att handskas med.

  Kram till dig och dina goda värderingar.

  http://hildalinnea.devote.se/

 • Svenåke Svensson
  Posted at 05:51h, 20 March

  Sååå j-la bra och SANT!! Du är magisk!

 • Uffe
  Posted at 06:19h, 20 March

  Underbart skrivet!!

 • Kerstin
  Posted at 09:08h, 20 March

  Fler människor i din “position” skulle behöva göra liknande uttalanden. Fantastiskt skrivet! Jag som överviktig upplever en viss ångest över att gå till gymmet, som att man liksom inte är välkommen där om man inte redan är i form, men hur fan ska man då bli det? Jag tackar för din pepp och snörar träningsskorna ändå. Fuck beauty standards, jag är tjock och glad och har lika mycket rätt att stå där och svettas som “sexpacken” Puss & kram!

 • Karolina
  Posted at 09:10h, 20 March

  Hej! Vilket otroligt bra inlägg – fantastiskt att du tog dit tid att skriva det.

  Jag skriver också om en del såna här frågor, om hälsostress och kroppsbilder osv. Problemet är att jag inte är en personlig tränare, så det blir liksom inte lika trovärdigt, jag är bara “avundsjuk” kan en del tycka.

  Så YES, tummen upp för det här! Ska länka till det här inlägget på min blogg :)

 • eantonia
  Posted at 13:56h, 20 March

  Wow så skönt att du tar ställning! Jag håller verkligen med dig!

 • Lotta
  Posted at 14:07h, 20 March

  Mycket bra skrivet!
  Själv har jag varit och är i viss mån den där som du beskriver, träningsnarkomaner, bullemi, och alltid känt mig fulast och tjockast.
  Mår bra i dag men aldrig 100% nöjd!
  Tack för din uppmärksamhet och förståelse
  Kram

  (OBS: min mailadress är vald genom ironi, och den får alltid reaktioner

 • BIggest Loser Emma
  Posted at 14:11h, 20 March

  Så jävla bra skrivet Madelinn!
  Av det lilla jag känner dig så tycker jag så mycket om dig för att du just verkar så klok, bra, ödmjuk och mänsklig! Jag ville bara säga det, och sådana här inlägg är Viktiga! Stor KRAM från mig!

 • Cecilia
  Posted at 15:55h, 20 March

  Suveränt! Äntligen nån som sätter ord på det som vi tydligen är många om att tycka. Är själv kostrådgivare, tränare och massör och träffar många i alla åldrar med komplex. Har själv två tonårsdöttrar och vill förmedla glädjen i att träna och må bra. Tack för dina ord!

 • R
  Posted at 19:11h, 20 March

  AMEN!
  well said! så jävla rätt!

 • Carina
  Posted at 19:18h, 20 March

  Här kan jag klämma in en massa “likes” äntligen någon som reagerat som jag

  TACK för en trevlig läsning

 • Elin
  Posted at 06:32h, 21 March

  Absolut tänkvärt, har idag fått mig att fundera över vilka signaler jag sänder ut. Inte för att jag varken har sexpack eller är skinny, men bekräftelsebehovet finns ju där…

  Tack!

 • emma
  Posted at 11:29h, 21 March

  Hej! Det är ett jätte bra inlägg och mycket tänkvärt.
  Men vill bara säga att träning är väl likadant som det mesta. Som att folk lägger upp på sina bloggar om de nyaste och dyraste kläderna de har köpt vilket får andra folk som ser upp till dom att känna sig lite sämre när de springer runt i H&M kläder.
  Jag tror att det du skriver kan appliceras på nästan vad som helst och att det är i djupet av själva individen och dennes självförtroende och självinsikt som man måste börja att arbeta med. För att de ska kunna må bra oavsett om de ser en träningsbild på 6 magrutor eller om det är en väska från Burberry. Samtidigt som många mår dåligt över att se dessa träningsbilder kan det för andra vara världens motivation att se hur man kan forma kroppen och hur dess egenskaper kan utvecklas…

 • Haakan Pe
  Posted at 18:16h, 21 March

  SUNT FÖRNUFT OCH LAGOM! När något går överstyr beror det oftast på att det helt enkelt blir för mycket. Det gäller allt som handlar om livet. Mat,sex,kläder,jakt,träning,arbete,utseende mm.mm. Ett utspritt användande med LAGOM av alla punkter skulle förmodligen få de flesta att må bättre och begränsar tiden då tankarna fastnar på ex sexpacket eller eviga diskussioner om jakt,fotboll eller vilket bilmärke som är bäst. Vanlig husmanskost i lagom stora portioner och promenader för den stillasittande, resulterar fort i en viktminskning runt 2 sunda kg i veckan. Inget hockuspockus av dieter med krångliga namn och ökade kostnader behövs. Läsken blir till vatten och godis och chips kan man äta någon gång då det ska vara lite festligare. Men tyvärr ska man krångla till allt i dagens samhälle och gå till ytterligheter. Och ytligheter. Ingen överviktig blir snyggare bara för att blusen/skjortan, kostar 1000-lappar, Ingen Svensk blir bättre för att Sverige vinner många guld i VM. Våra kroppar kräver att man rör på sig, men det innebär inte att man måste träna varenda dag. En avkopplande fiskestund ger även styrka i kropp och själ. Men ett evigt fiskande blir destruktivt. Så mera LAGOM av allt skulle lösa många problem och göra livet lättare för de flesta. Livet handlar inte om att vara snyggast bäst eller rikast. För likförbannat så finns det någon som är rikare snyggare och bättre. Så är man nöjd med en medelväg där LAGOM står före snygg,bra och rik så är man mycket närmare lycka än den som tror sig vara snyggast rikast och bäst.

 • mari
  Posted at 18:37h, 21 March

  Applåder till dig! klockrent inlägg…. så jäkla bra.

 • Eveliina
  Posted at 19:43h, 21 March

  Hittade precis till den blogg och läser detta. Bästa jag läst på länge. Jag säger bara; TACK, för att det finns såna som du som upplyser och inspirerar. Mig har du lyckats påverka redan ska jag säga. Kram på dig!

 • ida
  Posted at 11:51h, 23 March

  grymt bra !

 • Paulina
  Posted at 17:53h, 23 March

  Så jävla bra att jag vill dela vidare…

 • Carolin
  Posted at 09:44h, 24 March

  Jag blir så glad av att läsa detta. Jag är en tjej som har haft anorexi i 7 år. har ätit antidepressiva i 2 år o gör det fortfarande. Det är precis sådant här man vill läsa. när man själv försöker kämpa mot något. Det är väldigt svårt eftersom hela omgivningen gör raka motsatsen,- personer, media, hela samhället.

  Jag blev inlagd på slutenvård för ätstörningar i ett halvår och det är det bästa jag gjort. I flera år har jag tränat 10-12 pass i veckan och aldrig ätit mer än några ägg, proteinshakar, och bananer.

  Jag har “gått på fri fot” några månader nu, och det är så lätt att falla tillbaka till det gamla, eftersom det känns som att man är den enda i hela världen som försöker sträva mot något annat. Jag älskar din text. Den gjorde min dag, o jag ska tänka på den för att inte gå till gymmet (som jag inte är tillåten att göra riktigt ännu).
  Jag önskar fler människor som dig med ditt tänk.
  TACK!!

 • Magdalena
  Posted at 08:31h, 26 March

  Fantastiskt bra inlägg! Det är förebilder som DIG som verkligen behövs!

 • Carro
  Posted at 17:56h, 26 March

  Klockrent skrivet!
  Tack för genuin inspiration! Saknar den tiden när man som sagt gick till gymet o hade kul, när det inte handlade om att vara bäst/snyggast…

 • Sandra
  Posted at 15:04h, 27 March

  … Och här har du skaffat dig en ny följare till din blogg. Håller med dig på alla punkter!

 • A
  Posted at 20:37h, 27 March

  Väl rutet!

  Jag får väl erkänna mig som en av dem som inte vågar mig till ett gym. Trots att jag vet att både själ och kropp skulle behöva det. Och kanske inte minst självförtroendet.

  Jag önskar att du fanns närmre. Du är ren inspiration och jag hade väldigt gärna deltagit i dina pass!
  Må väl/A

 • Christina Dolk
  Posted at 07:18h, 29 March

  Så bra skrivet. Jag är själv tränare på Friskis & Svettis och ser alla stilar. Glädjen i träningen är så viktig för att man ska må bra och alla måste få länna sig välkomna oavsett hur man ser ut. Jag kör boxpass och har en skön blandning av proffs och nybörjare

 • hans olander
  Posted at 08:39h, 31 March

  så underbart skrivet Tack

Post A Comment